Hvor mange uddannede contract managers er der egentlig?

IACCM har undersøgt dette, og svaret er overraskende: På LinkedIn identificerer 6,5 millioner brugere sig globalt set som Contract Managers. Af disse er mindre end 150.000 medlemmer af en CM-professionel forening som IACCM – og mindre end 75.000 besidder en formel uddannelse og certificering i Contract management. Dette svarer til blot lidt mere end 1% af alle, som har påtaget sig contract manager-rollen.

Det overrasker ikke, at contracting-processer anses som ineffektive og at en høj procentdel af kontrakter ikke lykkes optimalt. Ofte skyldes det simpelthen, at dem som sidder med kontrakterne ikke er udstyret med den nødvendige professionelle viden og de metoder som er påkrævet for at levere værdi for deres organisation.

Danske contract managers mangler også uddannelse

Som konsekvens af, at mange mangler en formel uddannelse i contract management, er mulighederne for forbedring stor. Hos NSCCM estimerer vi,  at antallet af contract managers i Danmark er omkring 3.500. Af disse er omkring 350 certificerede. Det vil sige, at omkring 90 pct. af alle danske contract managers stadig ikke har en egentlig contract management-uddannelse. Dette kan der gøres noget ved!

NSCCM – Nordens førende udbyder af contract management

NSCCM – Nordic School of Contract and Commercial Management – er Nordens førende og største udbyder af contract management-uddannelser. Vi og vores uddannelser er certificerede af den internationale organisation IACCM, og igennem os få du de bedst mulige værktøjer og viden om contract management.

Læs mere om vores uddannelser og kurser.

Vidste du at...

Vidste du at...

virksomheder, der indfører contract management, ofte får højere værdi på børser? De sælges til en højere pris, da kontrakternes værdi og risici kendes nøjagtigt – derfor tør købere og investorer betale mere.