Blog

Danmark er i gang med at genåbne, men ikke alt er på fuldt blus. Biografer genåbner men med halvtomme sale. Spørgsmålet er, om kontrakter også kan genåbnes med halvtomme sale? Mange kontrakter, der har været sat på hold pga. force majeure, skal således nu til at ”genåbne”. Men hvilke juridiske rettigheder og pligter udløser dette?
In this time of the Corona virus, the most important and discussed clauses in contracts are the Force Majeure clauses. Last year IACCM issued their Contracting Principles - and one of the principles is about Force Majeure clauses. It contains an important list of topics that should be taken into consideration when drafting Force Majeure clauses.
Udbruddet af Coronavirus og dens hurtigt voksende indvirkning på verdenshandelen har endnu en gang sat fokus på betydningen af Force Majeure klausuler, og mange spørger, hvordan det vil påvirke opfyldelsen af forpligtelserne i kontrakten.
Indkøb versus Leverandør. Indkøb versus Marketing. Behøver det at være en kamp? Tim Cummins sætter i et indlæg på Commitment Matters fokus på Indkøbsafdelingers kamp for anerkendelse.
På vejen mod en mere synlig procurementafdeling kommer man ikke uden om, at det er vigtigt at finde gode værktøjer og metoder, der synliggør resultaterne. En anbefalelsesværdig metode er at skabe et solidt Dashboard, der indeholder de relevante KPI’er for procurement og virksomhedens overordnede strategi.
Nyere forskning fra Harvard Business School tyder på, at ærlighed og gennemsigtighed fra leverandørens side har flere fordele – i form af flere og hurtigere forretningsaftaler og større kundeloyalitet. Men der er et dilemma; idet leverandørerne ofte oplever, at hvis de er virkeligt ærlige, når de afgiver et tilbud, ja så diskvalificerer indkøbsafdelingen dem. Kan det tackles?