6 spørgsmål der tester, om din organisation forvalter kontrakter forsvarligt på tværs af hele organisationen

 

Er dine kontrakter en dårligt forvaltet katastrofe eller et velforvaltet aktiv? Og skyldes katastrofen i givet fald udfordringer med at indføre en integreret kontraktproces på tværs af hele organisationen? 

 

Du kan hurtigt afgøre, om din organisation har styr på sine kontrakter. Se, hvordan du scorer på denne korte test: 

 

  • Da pandemien ramte, var det nemt at finde alle dine kontrakter? 
  • Kunne du være sikker på, den version du kunnefinde, var den nuværendeversion? 
  • Kan du hurtigt søge på tværs af alle kontrakt efter centrale vilkår - for eksempel, forsinkelse, ret til opsigelse, force majeure, betalingsforpligtelser? 
  • Var du i stand til hurtigt at udarbejde konsoliderede ledelsesrapporter om risici? 
  • Kunne du nemt vurdere virkningen af leverandørens misligholdelse i forhold til din opfyldelse af kundekontrakter? 
  • Havde du hurtigt indsigt i muligheder for genforhandling eller forlængelse af kontrakten? 

 

De fleste organisationer kæmper med disse spørgsmål - og det er kernen i en artikel offentliggjort af law.com, hvor forfatterne kalder manglen på robuste kontraktsystemer "en ubetinget katastrofe". I en meningsmåling i sidste måned erkendte 81 % af IACCM's medlemsvirksomheder således, at pandemien har fremskyndet behovet for at forenkle og automatisere deres kontraktprocesser.

 

Hvorfor er det stadig et problem?

Artiklen i law.com opfordrer den juridiske ledelse til at mande sig op og løse problemet. Men det hverken kan eller vil de gøre alene. Det er et fælles problem som hele organisationen skal løse i fællesskab, og som kræver konsensus på tværs af flere interessenter. Tim Cummins peger på, at Pandemien har afsløret konsekvenserne af ikke at behandle kontrakter som kerneaktiver og kilder til forretningsinformation. De fordele, der følger af at udvikle en integreret kontraktproces, er helt klare. Og opfordringen er: nu er det tid til at presse på for forandring. I fællesskab.

 

Bloggen er et ekstrakt af Tim Cummins blog fra d. 28. maj 2020

 

Vidste du at...

virksomheder, der indfører contract management, ofte får højere værdi på børser? De sælges til en højere pris, da kontrakternes værdi og risici kendes nøjagtigt – derfor tør købere og investorer betale mere.

Kommende kurser

, 26 - 27. Aug
, 23 - 24. Sep
, 21. Okt