Test om din organisation forvalter kontrakter forsvarligt

 

Er dine kontrakter en dårligt forvaltet katastrofe eller et velforvaltet aktiv? Og skyldes katastrofen i givet fald udfordringer med at indføre en integreret kontraktproces på tværs af hele organisationen? 

 

 

Du kan hurtigt afgøre, om din organisation har styr på sine kontrakter. Se, hvordan du scorer på denne test på 6 spørgsmål: 

 

  • Da Covid 19 pandemien ramte, var det nemt at finde alle dine kontrakter? 
  • Kunne du være sikker på, den version du kunne finde, var den nuværende version? 
  • Kan du hurtigt søge på tværs af alle kontrakt efter centrale vilkår - for eksempel, forsinkelse, ret til opsigelse, force majeure, betalingsforpligtelser? 
  • Var du i stand til hurtigt at udarbejde konsoliderede ledelsesrapporter om risici? 
  • Kunne du nemt vurdere virkningen af leverandørens misligholdelse i forhold til din opfyldelse af kundekontrakter? 
  • Havde du hurtigt indsigt i muligheder for genforhandling eller forlængelse af kontrakten? 

 

De fleste organisationer kæmper med disse spørgsmål - og det er kernen i en artikel offentliggjort af law.com, hvor forfatterne kalder manglen på robuste kontraktsystemer "en ubetinget katastrofe". I en meningsmåling i maj 2020 erkendte 81 % af IACCM/World Commerce & Contractings medlemsvirksomheder således, at pandemien har fremskyndet behovet for at forenkle og automatisere deres kontraktprocesser.

 

Hvorfor er det stadig et problem?

Artiklen i law.com opfordrer den juridiske ledelse til at mande sig op og løse problemet. Men det hverken kan eller vil de gøre alene. Det er et fælles problem som hele organisationen skal løse i fællesskab, og som kræver konsensus på tværs af flere interessenter. Tim Cummins, præsident for IACCM/World Commerce & Contracting, peger på, at pandemien har afsløret konsekvenserne af ikke at behandle kontrakter som kerneaktiver og kilder til forretningsinformation. De fordele, der følger af at udvikle en integreret kontraktproces, er helt klare. Og opfordringen er: nu er det tid til at presse på for forandring. I fællesskab.

Bloggen er et ekstrakt af Tim Cummins blog fra d. 28. maj 2020

 

NSCCM kan hjælpe med at guide din virksomhed på rette vej. 

NSCCM er officiel træningspartner med IACCM/World Commerce & Contracting, og som de eneste i Norden tilbyder vi deres internationalt anerkendte certificeringsuddannelser. 

Vi udbyder kurser og uddannelser på forskellige kompetenceniveauer, alt efter hvor meget du er inde over kontrakter til daglig. Du kan også læse mere om contract management og FAQ .

 

 

Vidste du at...

Vidste du at...

virksomheder, der indfører contract management, ofte får højere værdi på børser? De sælges til en højere pris, da kontrakternes værdi og risici kendes nøjagtigt – derfor tør købere og investorer betale mere.