Er dyrkelse af kompleksitet en ny organisatorisk tendens?

 

Ovenstående spørgsmål stammer fra den australske Bank Westpac, i en selvevaluering af dens egen kultur, forvaltningspraksis og ansvarlighed.

Hvor mange store organisationer ville ikke finde det samme? Mennesker og erhverv har for tiden en tendens til at blomstre på kompleksitet. Det retfærdiggør en stilling. Det repræsenterer status og magt. Det gør dem specielle.

 

Kontrakter og kontraktprocesser er et eksempel herpå. De er et mysterium for de fleste mennesker, og folk der arbejder med kontrakter, vil regelmæssigt se en øgning af kompleksitet. Dette tager en række former – mere komplicerede vilkår, længere aftaler, konsekvenserne af øget regulering og risiko styring, flere og længere gennemgangs- og godkendelsesprocedurer.

 

Er denne vækst af kompleksitet uundgåelig, eller forholder det sig sådan, at de fleste organisationer deler Westpac tendens til at 'dyrke kompleksitet? Hvor mange af arbejder virkeligt hen mod at forenkle kontrakter? Hvor mange betragter det som deres rolle og ansvar at udfordre og mindske kompleksitet? 

 

NSCCM forløb vil gavne din virksomhed

Du kan styrke din viden om kontraktarbejde, juridiske kontraktklausuler og begreber på vores kursus Kommerciel Kontraktret.

Vidste du at...

Vidste du at...

virksomheder, der indfører contract management, ofte får højere værdi på børser? De sælges til en højere pris, da kontrakternes værdi og risici kendes nøjagtigt – derfor tør købere og investorer betale mere.