Dårlig fakturering koster virksomheder dyrt

De seneste år har budt på mange sager om fakturering der er gået grueligt galt, specielt i den offentlige sektor.

En nyligt offentliggjort rapport fra Storbritannien viser, at små og mellemstore virksomheder årligt taber 80 milliarder kr. på grund af faktureringsfejl og -svindel. I Australien kom det frem, at en medarbejder havde svindlet en af landets største banker for flere millioner dollars.

Ikke kun bevidst snyd

Problemet er dog ikke primært skabt af bevidst snyd. Flere og flere kontrakter vedrører køb af tjenesteydelser i stedet for varer, og som konsekvens heraf øges risikoen for fejlagtig fakturering. Mange fakturerer på baggrund af antal arbejdstimer, andre på baggrund af hvilke resultater der opnås, eller en kombination af flere metoder, og alene af den grund kompliceres faktureringen.

Contract management skaber værdi for virksomheder

Et studie foretaget af IACCM viser, at næsten 60% af de adspurgte anerkender, at en stigende kompleksitet og vanskelighed i at forstå af kontrakter resulterer i tilsvarende faktureringsfejl. Samtidig svarede blot 12,7%, at de har systemer, der kan validere, at de leverede ydelser stemmer overens med det, der faktureres. Contract management kan give redskaber, der kan hjælpe med at udfærdige og forstå kontrakter, herunder faktureringsteknikker, der beviseligt gavner din virksomhed økonomisk.

NSCCM’s kurser og uddannelser

I 2020 har NSCCM flere kurser og uddannelser om contract management end nogen anden udbyder i Norden. På vores kursusside kan du se mere.

 

Vidste du at...

Vidste du at...

virksomheder, der indfører contract management, ofte får højere værdi på børser? De sælges til en højere pris, da kontrakternes værdi og risici kendes nøjagtigt – derfor tør købere og investorer betale mere.

Kommende kurser