Tilmeld nyhedsbrev

NSCCM er akkrediteret af IACCM og APMG International

IACCM Accredited Trainer             
  APMG

CCM Practitioner-uddannelsen

Contract management er en helhedsorienteret tilgang til styring af kontrakter, med henblik på at understøtte de forretningsmål, som kontrakten søger at opfylde. Contract management forudsætter grundig viden om de processer og aktiviteter, der skal udføres, ligesom viden om bl.a. kontraktvilkår, samarbejdsrelationer og forhandlingsteknik er vigtigt for at opnå den kommercielle forståelse, der udgør ryggraden i god contract management.

Nordic School of Contract and Commercial Managements IACCM CCM Practitioner-uddannelse (tidligere Associate), er et 5-dages intensivt undervisningsforløb med forberedelse og afsluttende multiple choice eksamen, hvor deltageren opnår viden om alle de centrale processer og aktiviteter, der skal udføres i forbindelse med contract management. Uddannelsen er baseret på IACCMs Contract and Commercial Management Practitioner certificering og giver deltagerne ret til at betegne sig som certificeret IACCM CCM Practitioner efter bestået eksamen. IACCM (International Association of Contract and Commercial Management) er verdens førende contract management organisation med over 30.000 medlemmer globalt, og sætter standarderne for viden og uddannelse inden for contract management.

Gennem en procesorienteret tilgang, der opdeler kontraktens livscyklus i 5 faser (initieringsfase, udbudsfase, udviklingsfase, forhandlingsfase og håndteringsfase), opnås viden om de vigtigste aktiviteter, værktøjer og metoder der skal anvendes, således at deltageren bliver kompetent til at løse bl.a. følgende udfordringer: Hvorledes defineres og beskrives de behov, kontrakten skal dække? Hvorledes tilrettelægges udbudsfasen? Hvilke vilkår og betingelser skal gælde? Hvordan håndteres omkostninger og risici? Hvordan planlægges og udføres forhandlinger? Hvordan implementeres kontrakten optimalt, og hvordan og til hvem skal der kommunikeres? Hvordan monitoreres kontrakten, og hvordan gennemføres ændringer til den? Hvorledes sker kontraktophør og erfaringsopsamling?

Undervisningen er tilrettelagt, så der for hvert procesdel først er en generel introduktion og derefter en case, der illustrerer den praktiske anvendelighed. Herefter gennemgås de enkelte processer og aktiviteter nøjere. Erfaringer fra deltagernes egne arbejdssituationer vil ligeledes blive inddraget i undervisningen. På denne måde opnår deltagerne viden, der kan skaber værdi allerede fra den første dag af uddannelsen.


Med uddannelsen får deltageren kompetence til at forstå og løse de i dagligdagen forekommende udfordringer i forbindelse med kontraktstyring, ligesom deltageren får kompetence til at foreslå ændringer i f.eks. kontraktindhold, processer og samarbejdsrelationer, med henblik på at opfylde og endda forbedre udbyttet af kontrakten.


Målgruppen er indkøbere, projektledere, controllere, contract managers og andre, der ønsker at opnå, strukturere, udbygge og dokumentere deres viden og kompetencer inden for moderne contract management, baseret på den nyeste internationalt anerkendte viden og best practices. Deltageren opnår ret til at betegne sig IACCM CCM Practitioner, og kan anvende denne titel og tilhørende symboler i mails mv.:En oversigt over det nærmere indhold af CCM Practitioner-uddannelsen kan hentes her.

 

IACCM certificeringen har 4 niveauer: Associate, Practitioner, Advanced Practitioner og Expert. Certificeringen kræver medlemskab af IACCM, følger de af IACCM til enhver tid gældende regler, og skal fornyes hvert andet år.

 

Nordic School of Contract & Commercial Management  •  nsccm@nsccm.dk  •  Telefon 23 11 74 18  • CVR nr. 35 81 39 85 • Almindelige betingelser

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.